Siirry suoraan sisältöön

Mustafa Salih, 16, on Vaasan nuorisovaltuuston edustaja kaupunginvaltuustossa. Kuva: Susanna Saari / Vaasan kaupunki

Mustafa Salih, 16, on Vaasan nuorisovaltuuston edustaja kaupunginvaltuustossa. Kuva: Susanna Saari / Vaasan kaupunki

Mustafa Salif osallistui ensimmäisenä nuorisovaltuuston edustajana Vaasan kaupunginvaltuustoon

Hanna Hietikko

Kirjoittaja lyhensi jutun Vaasan kaupunkin 24. helmikuuta 2023 julkaisemasta tiedotteesta.

Tällä kaudella nuorisovaltuustolla on ensimmäistä kertaa puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuuston kokouksissa. Vaasalaiset nuoret pystyvät nyt merkittävästi vaikuttamaan kaupungin asioihin ja päätöksiin.

Maanantaina 20.2. Vaasan lyseon lukion oppilas Mustafa Salih, 16, istui ensimmäistä kertaa mukana kaupunginvaltuuston kokouksessa Vaasan hallintotalolla. Salih on nuorisovaltuuston 3. varapuheenjohtaja.

Salih kertoo, että aluksi kokous jännitti, mutta kaikki ottivat uuden edustajan hyvin vastaan ja tulivat tervehtimään.

– Nopeasti tuli kyllä hyvä fiilis. Tämä oli historiallinen päivä Vaasan nuorisovaltuustolle, ja minulla on suuri kunnia edustaa nuoria kaupunginvaltuustossa. Itse kokous meni todella nopeasti ja oli mielenkiintoisia asioita käsiteltävänä. Odotan jo innolla tulevia kokouksia, Salih kuvailee.

Ensimmäisessä valtuuston kokouksessaan Salih otti kantaa muun muassa esitykseen kouluvalmentajien määrän lisäämisestä perusopetuksessa.

Kauden 2023-2024 ajan toimiva nuorisovaltuusto aloitti toimintansa vuoden 2023 alussa. Nuorisovaltuustoon valittiin marraskuussa 2022 järjestetyissä vaaleissa 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä. Kaikki valtuutetut ovat vaasalaisia 13–20-vuotiaita nuoria.

Vaasan nuorisovaltuusto tuo nuorten näkökulmaa esiin päätöksenteossa ottamalla kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tekemällä aloitteita ja kannanottoja sekä jakamalla aktivointirahaa omaehtoisen harrastamisen edistämiseksi.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Tylsä 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 

Vastaa