Siirry suoraan sisältöön

Nettilukiossa opiskelu on joustavaa eikä kokeita tarvitse tehdä ollenkaan

Niclas Paldanius

Kirjoittaja on opiskellut nettilukiossa noin kolme vuotta

Nettilukio on lähtökohtaisesti 18-vuotta täyttäneille ja peruskoulun käyneille suunnattu aikuislukio, jota ylläpitää Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia.

Nettilukion voi halutessaan suorittaa kokonaan etänä verkossa, mikä tarkoittaa, ettei opintosuunnitelmaan kuulu pakollisia lähitapaamisia. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, joilla ei ole mahdollisuutta tai halua osallistua perinteiseen luokkaopetukseen. Itse päädyin opiskelemaan nettilukioon, koska päättötodistukseni keskiarvo ei riittänyt perinteiseen lukioon.

Nettilukio sopii esimerkiksi työssäkäyvälle, armeijassa olevalle tai vaikka paljon matkustavalle. Kuvituskuva

Nettilukiossa opiskelu on joustavaa. Oppilaiden ei tarvitse noudattaa mitään ennalta laadittua ja lukukausiin perustuvaa suunnitelmaa, vaan he voivat edetä opinnoissaan oman aikataulunsa mukaan. Minulla oli usein parikin kurssia samanaikaisesti työn alla.

Mitä opiskelu käytännössä on

Nettilukion voi suorittaa lyhyimmillään kahdessa vuodessa. Enimmillään aikaa on neljä vuotta. Mielestäni aikaa on riittävästi, eikä se estä käymästä vaikkapa armeijaa opintojen aikana.

Opiskeluun kuuluu kurssien tekemistä sekä oppimispäiväkirjan kirjoittamista. Kokeita ei ole, vaan kurssit arvioidaan tehtävien mukaan. Tämä poistaa kokeille tyypillisen aikapaineen ja lisää opiskelun joustavuutta. Kurssit eivät olleet minuta liian vaikeita. Opettajan apu oli aina saatavilla.

Kokeita ei ole, vaan kurssit arvioidaan tehtävien mukaan.

Koko aikuislukion oppimäärään tähtäävän on tehtävä 44 kurssia tai ansaittava 88 opintopistettä. Vaihtoehtona on lisäksi ylioppilastutkinnon suorittaminen tai yksittäisten kurssien maksullinen opiskelu niin sanottuna aineopiskelijana. Opiskelijaksi voi hakea milloin tahansa.

Aineopiskelun avulla voi täydentää omia lukio-opintojaan maksullisilla kursseilla. Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta niin kauan kuin opintoaikaa riittää. Kuvituskuva.

Tietyissä poikkeustapauksissa nettilukio voi hyväksyä myös alle 18-vuotiaita oppilaikseen. Tämä koskee niitä nuoria, joille lähiopetus ei sovi. Oppivelvollisten on kuitenkin tehtävä noin yksi opintojakso kuukaudessa.

Valkolakki täysin etänä

Saatuaan abiturientin statuksen nettilukiolaiset ilmoittautuvat ylioppilaskokeisiin omaan oppilaitokseen eli Nettilukioon. Tällöin kirjoituspaikka on ensisijaisesti Mikkelissä sijaitseva Saimaan Stadiumi. Tarvittaessa voi hakeutua lähempänä olevaan lukioon, mikäli se hyväksyy ulkopuolisia kirjoittajia.

Kaikki Nettilukiossa ylioppilastutkintonsa suorittaneet voivat juhlia valmistumistaan Otavassa sekä vastaanottaa siellä päättö- ja tutkintodistuksensa virallisena lakkiaispäivänä. Ohjelmaan kuuluu tietysti myös ylioppilaslakin päähän painaminen.

Lähteet: https://nettilukio.fi/

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Mielenkiintoinen 
  • Kelpo 
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Tylsä 

Vastaa