Siirry suoraan sisältöön
kuvituskuva televisiosta

Uutiskooste viikolta 15: Ohisalo jättää puheenjohtajuuden, Orposta hallitustunnustelija, Lapua-elokuvan traileri julki

Luna Järvenpää

Maanantai

Maanantaina 10. huhtikuuta vietettiin toista pääsiäispäivää, joka on monille vapaapäivä. Esimerkiksi Ylen Selkouutisissa kerrottiin maanantaina pääsiäisenä tapahtuneista tulipaloista.

Tiistai

Yle uutisoi tiistaina 11.4. Maria Ohisalon vihreiden puheenjohtajan tehtävän jättämisestä: Maria Ohisalo jättää vihreiden puheenjohtajan tehtävän.

Yle uutisoi myös korkeakouluopiskelijoiden opintorahasta: Opintoraha olisi nyt yli 400 euroa, jos se olisi kivunnut hintojen mukana – opiskelijajärjestöt vaativat sadan euron korotusta.

Keskiviikko

Yle uutisoi keskiviikkona 12.4. lukiolaisten toivomista etäopiskelumahdollisuuksista: Voisiko lukion käydä kokonaan etänä tai jopa tehtäviä tekemällä? Laki ei sitä salli, mutta opiskelijat haluaisivat päätösvallan itselleen.

Yle uutisoi myös THL: n ja Kelan esittämästä makeisverosta: Näin päättäjät suhtautuvat herkkuveroihin.

Torstai

Yle uutisoi torstaina 13.4. presidentti Sauli Niinistön mielipiteestä ydinaseisiin Suomessa: Niinistö: En ole kotonani ajatuksen kanssa, että Suomessa olisi ydinaseita.

Ilkka-Pohjalainen uutisoi, että syyskussa ensi-iltansa saavan Lapua 1976 -elokuvan virallinen trailer julkaistiin: Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä kertovan elokuvan traileri nyt julki – Näin pysäyttävää jälkeä valkokankaille on luvassa.

Perjantai

Ilta-Sanomat seurasi perjantaina 14.4 livejutussaan, miten Petteri Orpo (kok.) nimitettiin hallitustunnustelijaksi: Sanna Marin kritisoi hallitus­tunnustelujen aikataulua – näin Purra arvioi kokoomuksen kysymyksiä.

Ilkka-Pohjalainen julkaisi jutun pohjalaiskorkeakoulujen suhtautumisesta tekoälyyn: Näin paikalliset korkeakoulut suhtautuvat tekoälyn käyttöön opiskeluissa – Työkalu on tehokas, mutta muutamia seikkoja on otettava huomioon.

STT taas uutisoi, että Ateneumin taidemuseo avautuu tänään yli vuoden tauon jälkeen. Ensimmäinen Ateneumin remontin jälkeen avautuva näyttely on toukokuussa avautuva, Suomen tunnetuimpiin taiteilijoihin kuuluvan Albert Edelfeltin näyttely.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa