Siirry suoraan sisältöön
kuvituskuva

Uutiskooste viikolta 16: Muskin raketti räjähti, pohjalaismaakuntiin havitellaan aurinkovoimaa, VM haluaa leikata amiksilta

Luna Järvenpää

Maanantai

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina 17.4 maailman suurimman ja vahvimman raketin koelennon lykkäämisestä: Maailman vahvimman kanto­raketin koe­lentoa lykättiin viime hetkellä.

Ilkka-Pohjalainen julkaisi jutun, jossa pohdittiin seuraavaa vihreiden puheenjohtajaa: Vihreiden johtoon voi valikoitua yllätysnimi – Atte Harjanteen kieltäytyminen nostaa paineita, eikä vähiten eduskuntaan takaisin nousseelle Oras Tynkkyselle.

Tiistai

Ilkka-Pohjalainen uutisoi tiistaina 18.4. pohjalaismaakuntien aurinkovoimalahankkeista: Pohjalaismaakunnissa on tuulivoiman vanavedessä meneillään parikymmentä suurta aurinkovoimalahanketta – Kauhajoella niistä kolme.

Yle uutisoi Sony World Photography Awards -valokuvauskilpailun voittajakuvan paljastumisesta tekoälyn tekemäksi: Merkittävän valokuvakilpailun voittaja paljastui tekoälyn luomukseksi – ”Tässä on jotain mikä ei tunnu oikealta”.

Keskiviikko

Ilkka-Pohjalainen uutisoi keskiviikkona 19.4. palkanmaksun palauttamisesta Pohjanmaan hyvinvointialueelle: Palkanmaksua esitetään palautettavaksi Pohjanmaan hyvinvointialueelle – ”Tarvitsemme luottamuksen takaisin”.

Yle uutisoi minkkien ja supikoirien metsästyksestä: Tämä vieraspeto tekee niin pahaa jälkeä, ettei metsästämiseen tarvita edes metsästyskorttia: “Se tappaa kaikki”.

Torstai

Yle uutisoi torstaina 20.4. maanantaina siirretyn raketinlaukaisun onnistumisesta. Raketti kuitenkin räjähti: Maailman suurimman avaruusraketin koelaukaisu onnistui, mutta raketti tuhoutui muutaman minuutin jälkeen.

Yle uutisoi myös aloista, joista ei valmistuta: Korkeakouluissa on aloja, joista vain harva tekee tutkinnon loppuun asti – koulutuspaikkojen lisääminen ei auta, jos opiskelijat eivät valmistu.

Yle uutisoi myös syistä siihen, miksi opiskelijat eivät valmistu: Kiinnostuksen lopahtaminen omaan alaan, työpaikan saanti – muun muassa näistä syistä opiskelijat eivät valmistu.

Perjantai

Yle uutisoi perjantaina 21.4. valtiovarainministeriön halusta leikata ammattikoulutuksesta: Valtiovarainministeriö haluaa leikata ammattikoulutuksesta – taustalla kiistanalainen tilasto.

Yle uutisoi myös siitä, pitääkö kaikkien korkeakoulutettujen valmistua, siihen ei ole yksinkertaista vastausta: ”Valmistuminen ei ole tärkeää, jos työmarkkinoilla pärjää ilman tutkintoa”, toteaa tutkija – gradusta saattaa silti olla yllättävää hyötyä.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa