Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuva poliisiauton kyljestä

Tällaista oli osallistua fyysistä kuntoa korostavan poliisilinjan liikuntatunnille

Niclas Paldanius

Kirjoittaja osallistui Etelä-Pohjanmaan opiston poliisilinjan liikuntatunnille.

Etelä-Pohjanmaan opiston poliisilinja valmentaa viranomaistehtävistä kiinnostuneita. Teoriaopintojen lisäksi poliisilinjalaisten arki kuluu runsaan liikunnan parissa. Tässä jutussa kerrotaan, millaista oli osallistua heidän liikuntatunnilleen.

Sisällöltään laajeneva poliisilinja valmentaa syksystä 2023 alkaen myös pelastus- tai sotilastehtäviin, kuten rajavartijaksi pyrkiviä. Koska ammateissa vaaditaan vahvan motivaation ja peruskoulutuksen lisäksi hyvää fyysistä kestävyyttä, liikkuvat linjan opiskelijat ahkerasti.

Poliisilinja valmentaa vuoden 2023 syksystä alkaen muun muassa pelastustehtäviin haluavia. Kuva: Pixabay

Perjantaina 21. huhtikuuta aamupäivällä pidetyllä liikuntatunnilla keskityttiin kehonpainoliikkeisiin. Monipuolisesti erilaisia liikkeitä sisältävässä harjoituksessa koeteltiin niin voimaa kuin kestävyyttäkin.

Niin kutsuttu hindupunnerrus oli haastava, sillä se vaati keskivartalon hallintaa koko liikkeen ajan. Sen sijaan kyykyt ja vatsalihasliikkeet eivät tuottaneet suurimmalle osalle ongelmia.

Liikuntatunnin piti opiston toisena judovalmentajana kunnostautunut Harri Viemerö, joka on yksi linjan opettajista. Linjan toisena opettajana toimii Jarmo Pennala.

Urheilu on keskeinen osa poliisilinjalaisten arkea. Poliisinlinja järjesti tänä lukuvuonna Etelä-Pohjanmaan opistolla sählyturnauksen.

Linjalle tullessa ei tarvitse olla huippukunnossa

Poliisilinja ei edellytä hakijaltaan erinomaista kuntoa, mutta hyvästä peruskunnosta on ehdottomasti apua opinnoissa. Yhtenä lukukauden tavoitteista on fyysisen kunnon kohentaminen, mikä parantaa mahdollisuuksia päästä läpi pääsykokeista.

Osana opintojaan opiskelijat pääsevät tutustumaan julkisen turvallisuusalan tehtäviin ja ammatteihin sekä yhteiskunnan perusteisiin.

Lukukaudella harjoitellaan pääsykoetestejä varten. Kuvituskuva: Poliisi / Poliisin mediapalvelu

Fyysisen harjoittelun lisäksi oppilaat kehittävät opiskelu-, oppimis-, esiintymis- ja haastattelutaitojaan. Myös suomen kielen suullista ja kirjallista ilmaisua harjoitellaan.

Alla olevassa videossa kerrotaan, miten poliisiksi opiskellaan, kun Poliisiammattikorkeakouluun on päässyt sisään.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa