Siirry suoraan sisältöön
IK:n naiset

IK:n naisilla on ollut pelillisesti nousujohteinen kauden alku

Noora Mäkisalo, Meeri Nimell, Eija Lehtimäki ja Eeva-Liisa Hakala-Kuorikoski

Jutun IK:n alkukaudesta laati joukkueen kapteenisto.

Ilmajoen Kisailijoiden naisten edustusjoukkueen kausi alkoi kotipelillä kentän puuttumisen vuoksi Kauhavan tekonurmella vappuaattona kylmässä säässä 30.4. Sundom IF -joukkuetta vastaan.

Oliko sitten vastustajan kokemus vai ensimmäinen ulkopeli sateisella kelillä syy siihen, että omaa peliä ei saatu kunnolla missään kohtaa käyntiin. Ansaitusti pisteet lähtivät vieraiden matkaan numeroin 1-5. IK:n maalin teki Marika Udelius.

Ensimmäisen pelin jännitys ja hajanaisuus oli kuin muisto vain seuraavissa peleissä. Harjoituksissa yhdessä läpikäydyt asiat alkoivat näkyä myös kentällä. Etenkin kollektiivisen puolustuksen treenaaminen on tuottanut tulosta.

Seuraava Kauhavalla pelattu kotiottelu pelattiin puolestaan erittäin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä 13.5. Lapuan Virkiää vastaan. IK sai peliin loistavan alun, kun Eija Lehtimäki avasi kauden maalitilin jo 7. peliminuutilla. Pallonhallinnasta ja vaarallisista hyökkäyksistä huolimatta puoliajalle siirryttiin 1-0-lukemissa.

Seuraavalla puoliajalla saatiin kymmenen minuutin sisään pallo kolmesti vastustajan maaliin. Näistä kaksi oli Joanna Luoman ja yksi Veera Kotamäen tekemä maali. Peliminuutilla 75. Joanna Luoma täydensi tilastoihinsa täyden hatun kolmannella maalillaan.

Varsinaisen peliajan jo päätyttyä Minea Autio kasvatti IK:n saldon ottelussa kuuteen maaliin komealla kaukolaukauksella vapaapotkusta. Ottelu päättyi lukemiin 6-0.

Joukkuekuva Virkiä-pelin jälkeen. Voittajien on helppo hymyillä! Kuva: Tuukka Haavisto

Takaisin kotiin pelaamaan kotipelejä

Vihdoin toukokun lopussa pääsimme Ilmajoen Laidunalueen nurmelle pelaamaan kotiottelun 28.5. FC Sport Vaasa/2 -joukkuetta vastaan. Vierasjoukkue hyödynsi saamansa maalintekopaikat tehokkaammin ensimmäisellä puoliajalla tuulen sekä auringonpaisteen avustuksella onnistuen maalinteossa kahdesti.

Toiselle puoliajalle kentälle astui sisuuntunut IK:n naisten joukkue, mutta tällä kertaa lukuisista paikoista ja mahdollisuuksista huolimatta ei saatu palloa toimitettua vaasalaisten verkkoon. Ottelu päättyi siis lopulta kirvelevään 0-2-tappioon.

Ensimmäinen vierasottelu 6.5. Botniahallin ulkotekonurmella päättyi tappioon I-JBK – IK 4-0. Toisessa vierasottelussa 18.5. NYA Ehnvallenin tekonurmella harmillinen tappio kyseenalaisesta tilanteesta syntyneellä maalilla aivan ottelun lopussa, joten tuloksena BK-48 – IK 1-0.

Farmisopimus SJK:n kanssa

Tämän kauden polttavin uutinen on Naisten Kakkosessa pelaavan SJK-j:n kanssa solmittu farmisopimus. Farmisopimus on luotu tuomaan joustavuutta molempien joukkueiden toimintaan ja mahdollistamaan yksilöllisyyttä molempien joukkueiden pelaajien omille pelaajapoluille. Lisäksi IK:n naisten päävalmentajan Saija Valkaman tueksi vastuuta on ottanut harjoituskauden alusta lähtien myös Meeri Nimell valmentajan roolissa.

Seuraava kotiottelu pelataan Laidunalueen nurmella sunnuntaina 11.6. kello 16, kun vastaan asettuu ABC.

Meri Lehtonen purkaa vastustajan prässin. Kuva: Eero Uusitalo
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa