Siirry suoraan sisältöön

Kuvat: Eero Uusitalo

IK väänsi tasaisesti kotilaitumella jalkapallopäivänä

Iina Oikarinen, Karita Luoma ja Inkaliina Soini

Kirjoittajat pelaavat IK:ssa.

Sunnuntaina 11. kesäkuuta vietettiin virallista suomalaista jalkapallopäivää. IK:n kotipeli Vaasan ABC:tä vastaan pelattiin aurinkoisissa tunnelmissa IK:n kotinurmella Ilmajoella.

Peli alkoi tasaisesti molempien joukkueiden saadessa maalipaikkoja. Taitavan pallon liikuttelun ansiosta vierasjoukkue onnistui luomaan painetta kotijoukkueen maalille, mutta tiiviin puolustuksen seurauksena vaasalaiset saatiin pidettyä pois vaarallisilta maalintekopaikoilta.

Vierasjoukkueen maalintekoyritykset olivat lähinnä kaukolaukauksia, jotka varmasti pelannut maalivahtimme Minea Autio nappasi kiinni yksi toisensa jälkeen. 

Minea Autio pelasi maalivahtina jälleen mainiosti. Kuva: Eero Uusitalo

Tasainen ensimmäinen puoliaika ei tuottanut maaleja kummallekaan joukkueelle, joten tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0. Ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin kuitenkin yllättävä tapahtuma, kun vierasjoukkueen Ronja Kurtén ajettiin pois kentältä punaisella kortilla vaarallisen, kaulaan osuneen kyynärpäänkäytön vuoksi. Vaasalaiset jatkoivat siis yhden naisen alivoimalla.

Vaasalaiset jatkoivat siis yhden naisen alivoimalla.

Pelipäivän sää oli suorastaan helteinen. Kuva: Eero Uusitalo

Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena. Vaikka molempiin päihin maalipaikkoja syntyi, olivat maalit tiukassa. Ottelun ainokainen nähtiin minuutilla 73, kun kentän ulkopuolella käynyt ja maalin renkaasta takaisin kentälle kimmonnut pallo lennähti epäonnekkaasti vierasjoukkueen Linn Hellströmin jalkaan, joka pääsi siirtämään ABC:n johtoon.

IK ei kuitenkaan takaiskusta lannistunut vaan pyrki kovasti tasoittamaan pelin. Sinnikkäät maalintekoyritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta, joten pisteet matkasivat vaasalaisten mukaan. 

Lähellä maalia käytiin. Kuva: Eero Uusitalo

Tappiosta huolimatta voi joukkue silti olla tyytyväinen peliesitykseen. Pelin tempo pysyi hyvänä loppuun asti ja puolustus toimi jälleen loistavasti. Lisäksi harjoituksissa läpi käydyt asiat näkyivät pelaamisessa, kun maalipaikkoja pystyttiin luomaan pitkien syöttöketjujen avulla. Joukkueen sisällä itsensä ylittämisestä palkittiin hyvän pelin pelannut Hanna Hietikko.

IK:lle harmittava tappio Kauhajoen Karhun vieraana

Edellisessä vieraspelissä 30.5. naiset kohtasivat Kauhajoen Karhun. Uutena tuttavuutena tähän kauteen tullut Kauhajoen joukkue sai hyvän alun, kun pallo tipahti harmillisesti erikoistilanteen päätteeksi IK:n maalivahdin taakse ja hetkeä myöhemmin Kauhajoki pääsi sijoittamaan pallon läpiajosta toistamiseen IK:n maaliin.

Joukkueen sisällä tsemppi oli hyvää ja tuotti tulosta, kun ennen puoliaikaa IK:n kärkipelaaja Emma Alanen sijoitti taitavasti pallon vastustajan maaliin. Puoliajalle mentiin lukemissa 2-1.

Toisella puoliajalla IK painosti hienosti ja hankki useita vapaapotkutilanteita, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta pallo ei löytänyt vastustajan maaliin. Kauhajoki kuitenkin nosti johtoaan toisen puoliajan puolivälissä jo 3-1 kulmatilanteen seurauksena. Näin ollen pisteet jäivät tällä kertaa Kauhajoelle.

IK:n joukkuuesta itsensä ylittäjäksi valittiin upean pelin pelannut Riika Savela.

Naiset metsästävät kauden toista voittoaan seuraavan kerran torstaina 15.6.2023 Koivulahdessa FC Kuffenin vieraana. Seuraava kotipeli pelataan maanantaina 19.6.2023 kello 18 Laidunalueella, jolloin vastaan asettuu SeMi/2.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa