Siirry suoraan sisältöön
Joukkuekuva Ilmajoen Kisailijoiden jalkapallojoukkueesta.

IK:n naisille kaksi kotivoittoa putkeen!

Meri Lehtonen ja Oona-Maria Köykkä

Kirjoittajat pelaavat IK:ssa.

IK:n naiset pääsivät pelaamaan kotikentällä Koskenkorvan Honkalanmäellä ensimmäistä kertaa tällä kaudella vasta 10.9. FC Kuffenia vastaan. Aiemmin kesällä peli kyseistä vastustajaa vastaan päättyi heidän voittoonsa, joten voitonnälkä oli kotijoukkueella suuri.

Kotijoukkue siirtyi ottelussa 22. peliminuutilla 1-0 johtoon, kun Neea Autio onnistui maalinteossa varmoin ottein. FC
Kuffen ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla, sillä vaarallisia tilanteita syntyi pelissä useita.

Pian puoliajan jälkeen IK onnistui toistamiseen, kun Oona Virtanen upotti pallon verkkoon. Pian myös Noora Mäkisalo
hurjan nousun seurauksena puolustuksesta saakka iski kauden ensimmäisen maalinsa.

Vierasjoukkue aiheutti pelin lopussa vielä harmaita hiuksia kotijoukkueelle tekemällä kaksi maalia, mutta ottelu
kuitenkin päättyi IK:n 3-2 voittoon. Ottelun itsensä ylittäjäksi valikoitui Oona-Maria Köykkä.

Kauden viimeisestä kotiottelusta myös voitto kotiin

Lauantaina 23.9 pelattiin kauden viimeinen kotiottelu Honkalanmäellä Vaasan Palloseuraa vastaan. Vastustaja oli lähtenyt koitokseen ainoastaan kahdeksan pelaajan voimin, mikä osoitti suurta taistelutahtoa.

V astustajan vajaasta kokoonpanosta huolimatta otteluun ei suinkaan lähdetty niin sanotusti takki auki, vaan peli oli ensin pelattava. Ennen peliä taktiikkaa kävi läpi valmentaja Saija Valkama, joka korosti puheessaan kaistojen sekä kentällä oletetun tilan hyödyntämistä.

VPS lähti hyvin taktisesti ja viisaasti liikenteeseen, mikä aiheutti kotijoukkueelle hankaluuksi. IK pääsi kuitenkin
useasti yrittämään maalintekoa, joka onnistui lopulta 39. minuutilla, kun syntymäpäiväsankari Meri Lehtonen sijoitti pallon maalin vasempaan alanurkkaan. Muutamaa minuuttia ennen puoliaikaa Veera Kotamäki pääsi viimeistelemään kulmapotkun jälkitilanteesta IK:n 2-0 johtoon.

Vaikka kotijoukkue olikin parin maalin karkumatkalla, valmentaja piti siitä huolimatta tiukan palaverin puoliajalla. Valkama vaati joukkueelta lisää pelaajavartiointia ja aggressiivisempaa prässäystä kuin balkanilainen koripallojoukkueen valmentaja konsanaan.

IK aloitti toisen puoliajan vakuuttavasti luoden useita maalintekotilanteita, kunnes 75. peliminuutilla Oona-Maria Köykkä onnistui maalinteossa. Myös vastustaja oli sisuuntunut entisestään ja muutamaan otteeseen VPS:n nopea hyökkääjä aiheutti kotikatsomoon ja vaihtopenkille sydämentykytyksiä.

Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0-voittoon ja maalissa nollapelin pelannut Minea Autio valittiin ottelun itsensä ylittäjäksi. Lauantai-ilta jatkui iloisissa merkeissä joukkueen kesken saunaillan, hyvän ruoan ja yhdessä vietetyn ajan
merkeissä.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa