Siirry suoraan sisältöön

Triangeli-risteilyllä pohjalaisopiskelijat bilettivät yhdessä tekokynnet kimaltaen ja irtoripset räpsyen

Minttu Witick ja Julia Jaakkola

Pomedian toimittajat selvittivät, miltä näyttävät opiskelijabileet laivalla.

Jokavuotinen kolmen pohjalaisen ammattikorkeakoulun, Vamkin, Seamkin ja Centrian, sekä Samkin yhteinen Triangeli-risteily järjestettiin 2.-3. marraskuuta. Pomedia osallistui tapahtumaan ja otti selvää, miltä tapahtuu, kun opiskelijat vaihtavat koulunpenkiltä viihteelle. Tänä vuonna risteilyn teemana oli Kids party.

Reissu alkoi Seinäjoen Matkakeskuksesta, jonne oli kerääntynyt haalariväkeä sankoin joukoin hieman ennen aamukymmentä. Pomedian toimittajat nousivat bussiin numero viisi.

Aamusta myöhäiseen iltapäivään kestänyt bussimatka piti sisällään lukuisia vessataukoja ja bussihaasteita. Opiskelijoille jaettiin koodi Triangeli-risteilyn omaan Whatsapp-ryhmään, jonka avulla pystyi haastamaan kavereita bussimatkan aikana esimerkiksi laulamaan karaokea, ryömimään bussin päästä päähän ja lausumaan rakkausrunoja.

Tunnelmaa nostattivat niin Shanghain valot kuin perinteinen fuksilaulukin, joiden saattelemana opiskelijat saapuivat Silja Linen terminaaliin.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelija Janika Jokela, 21, ja sosionomiopiskelija Neea Mäkinen, 22, odottivat terminaalissa pääsyä laivaan. Opiskelijakaverukset olivat lähdössä ensimmäistä kertaa Triangeli-risteilylle, ja suunnitelmissa oli osallistua muun muassa illan diskoon. Mäkinen totesi odottavansa myös laivan approja.

— Synttärijooga ja samba kiinnostaisi, Jokela lisää.

Jokela ja Mäkinen haluavat tutustua myös muihin opiskelijoihin juhlinnan lomassa, sillä laivassa on heille monia uusia kasvoja.

Neea Mäkinen, 22, (oik.) ja Janika Jokela, 21, (vas.) opiskelevat Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Kuva: Julia Jaakkola

Organisaatioviestintä ei odota

Kun samalle päivälle osuu yliopiston organisaatioviestinnän luento ja opiskelijaristeily, ei auta kuin multitaskata. Luennon katsomista, jossa videokameran päällä pitäminen oli pakollista, aloiteltiin bussissa, jossa musiikki raikasi ja haalareihin pukeutuneet Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijat korkkailivat ananaslonkeroita tasaiseen tahtiin.  

Muille luennolle osallistuneille lienee ollut viihdyttävää katsottavaa läppärin ja matkalaukkujen kanssa vaeltaminen läpi laivan terminaalin ja turvatarkastuksen. Luennosta saivat osaa myös samaan aikaan hissiin eksyneet matkustajat, jotka huvittuneena seurasivat koulunkäynnin ja risteilyn yhdistämistä. 

Viini, olut ja suklaa virtasivat ennen kuin korkkarit heitettiin kattoon 

Puoli seitsämän ja kahdeksan välisenä aikana oli katettuna illallisbuffet, joka pitkän matkustuspäivän ja läppärin kanssa juoksemisen jälkeen kuulosti taivaan lahjalta. Sama ajatus lienee ollut muillakin opiskelijoilla, sillä jono herkullisten ruokien ääreen oli pitkä ja jonottaminen kesti kauan.

Buffetin pöydät notkuivat herkullisesta ruoasta ja tarjolla oli kaikkea merenelävien ja tacojen välillä. Jälkiruokapöytää koristi suussa sulava suklaaputous, joka taatusti taltutti kovimmankin makeannälän. Viinihana oli opiskelijoiden keskuudessa kovassa käytössä ja onneksi myös huurteisen ystäville oli tarjolla perinteistä Lapin kultaa, joten kuivin suin ei buffetinpöydässä tarvinnut istua.

Mikäli illallisen jälkeen tanssijalkaa yhtään vipatti, kannatti suunnaksi ottaa kansi numero seitsemän. Siellä nimittäin kimalsivat tekokynnet, räpsähtivät irtoripset ja tanssilattia oli täyttynyt värikkäistä haalareista. Buffetin tarjoamien juomien jälkeen oli kaikilla hyvä meininki ja korkkarit katossa.

Lavalla esiintyi Smoke Machine-yhtye, joka radiohittejä soittaessaan piti tunnelmaa yllä ja tanssilattian kiireisenä. Bileet jatkuivat pitkälle yöhän ja musiikkia oli tiedossa kovimmille juhlijoille aina kello 4.30 asti.

Smoke Machine soitti vain ja ainoastaan hittejä. Kuva: Julia Jaakkola

Vuoden odotetuimmat opiskelijabileet

Diskon läheisyydessä toimittajat törmäsivät Kokkolan Centrian ammattikorkeakoulun opiskelijoihin, Jonna Hytöseen, 22, ja Shekinah Landuun, 21, jotka olivat toista kertaa Triangeli-risteilyllä. Hytönen kertoo opiskelevansa musiikkipedagogiaa ja Landu puolestaan yhteisöpedagogiaa. Landu myöntää odottaneensa risteilyä kokonaisen vuoden, ja on iloinen, että pystyy ottamaan osaa tapahtumaan taas tänä vuonna.

— Tää on paras opiskelijatapahtuma, Landu kiteyttää.

— Kaikki on tässä mukana, ei pelkästään opiskelijat vaan noi dj:t ja kaikki bussikuskit. Se on ihan parasta! Hytönen lisää.

Hytönen ja Landu kehuvat kumpikin risteilyn yleishyvää fiilistä.

— Se, että pääsee tutustumaan muihinkin opiskelijoihin, on se syy miksi olen täällä. Ei oo pelkästään oman koulun bileet, Hytönen painottaa.

— Ihanaa nähdä, että ne opiskelijat, jotka nautti tästä viime vuonna, on tänäkin vuonna täällä, Landu toteaa.

Jonna Hytönen, 22, (oik.) ja Shekinah Landu, 21, (vas.) opiskelevat Kokkolan Centriassa. Kuva Julia Jaakkola

Tanssilattian uumenista erottuivat myös Vaasan ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Silja Jernvall, 22, ja Sanna-Julia Kotisaari, 24, jotka lähtivät odottavaisilla fiiliksillä ensimmäiselle Triangeli-risteilylleen. He odottivat eniten musiikkia ja tanssimista.

Jernvall ja Kotisaari ovat samaa mieltä siitä, että he aikovat osallistua Triangeli-risteilylle ensi vuonnakin.

Jernvallin mukaan yhteisöllisyys koko opiskelijakulttuuriin lisääntyy tapahtuman ansiosta. Kotisaari puolestaan mainitsee hallituksen kaavailemat leikkaukset, ja painottaa erityisesti siksi yhteisöllisyyden tunteen merkitystä nykyisenkaltaisessa tilanteessa.

— Nyt kun leikataan kaikesta, niin on hyvä muistaa, kuinka arvokasta on olla opiskelija, Kotisaari täsmentää.

Sanna-Julia Kotisaari, 24, (oik.) ja Silja Jernvall, 22, (vas.) opiskelevat Vaasan ammattikorkeakoulussa. Kuva: Julia Jaakkola

Nyt kun leikataan kaikesta, niin on hyvä muistaa, kuinka arvokasta on olla opiskelija.

Juhlapäivä numero kaksi ja siitä vielä jatkoille

Perjantaiaamuna eivät laivan käytävät suinkaan ammottaneet tyhjyyttä, vaan haalariväellä oli käynnissä juhlapäivä numero kaksi. Musiikki raikasi opiskelijoiden avoinna olevista hyteistä ja tölkit oltiin korkattu buffetin tarjoaman meriaamiaisen jälkeen.

Aamuihmisille oli tarjolla synttärijoogaa sekä risteilyn teeman mukaisesti lasten tietovisaa. Aamupäivästä oli mahdollista jatkaa myös perinteisiä bileitä DJ:n tahtiin ja tanssilattia odotti bailaajia tänäänkin.

Mikäli torstain juhlimisen jälkeen ääni ei vielä ollut käheänä, oli laivan iskelmäbaarissa mahdollisuus tarttua mikkiin ja laulaa karaokea. Kovimmat juhlijat aikoivat suunnata vielä jatkoille saavuttuaan illalla bussilla takaisin kotikaupunkiinsa.

Risteilyn ansiosta opiskelijat näyttivät niin paljon ensimmäisen kauden kansanedustajalta täysistunnossa, että emme julkaise kuvia toiselta juhlapäivältä eikä jatkoilta.

Juttua korjattu 7.11. kello 17.46: Muutettu haastateltavan henkilön etunimi sukunimeksi viitattaessa hänen antamaansa lausuntoon.

Juttua korjattu 7.11. kello 17.54: Tarkennettu haastateltavien henkilöiden paikat kuvassa.

Juttua korjattu 7.11. kello 17.58: Lisätty kuvan alle kuvaajan nimi.

Juttua muokattu 8.11. kello 10: Lisätty videoupotus.

Juttua muokattu 8.11. kello 17.26: Lisätty haastateltavien iät.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa