Siirry suoraan sisältöön

Peliviikko huipentuu: Pohjalainen pelitapahtuma Pomecon alkaa tänään

Hanna Hietikko

Kirjoittajan lempipeli on Cards against Humanity.

Peliviikko päättyy pohjalaisittain Pomeconiin, joka pidetään Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella. Luvassa on pelimyyntiä, fanifiktiotyöpajoja, asukisa, virtuaaliseen todellisuuteen tutustumista sekä tietenkin pelaamista.

Pomecon toteutetaan paikallisten kirjastojen, yritysten, yhdistysten ja yksityishenkilöiden yhteistyönä. Mukana tapahtuman suunnittelussa ovat olleet esimerkiksi niin Ilmajoen kuin Kurikankin kirjastot, Ilmajoen nuorisovaltuusto, Platonic Partnership, Depisucosplay, peliyhdistys Ranka ry sekä Fantasialinna.

9 ruudun pelibingo
Ilmajoen kirjasto suunnitteli etukäteen Peliviikolla pelattavaksi 9-osaisen pelibingon.
Bingolaput perjantaina Ilmajoen kirjastoautoon palauttaneiden kesken arvotaan palkinto.

Sairastumisten vuoksi tapahtuma toteutetaan hieman suunniteltua suppeampana. Kurikan kirjastosta ei tule paikalle DND-kokoelmaa eikä pelikoneita. Myös cosplay-työpaja joudutaan todennäköisesti perumaan.

Monipuolista ohjelmaa ja monipuolisesti pelejä

Ohjelma alkaa sekä perjantaina että lauantaina kello 12. Liakka-talon aulassa on kumpanakin päivänä Fantasialinnan pelimyyntiä ja Warhammereiden maalausta, Night Soulin tuotteita sekä mahdollisuus pelata lautapelejä, videopelejä ja kokeilla VR-laseja. Ilmajoen nuorisovaltuusto pitää kioskia sekä perjantaina että lauantaina, jotta kenenkään ei tarvitse pelata nälkäisenä.

Janina Eräkangas on tulossa myymään söpöjä pörröisiä Night Soulin conituotteita. Kuva: Janina Eräkangas

Ilmajoen kirjastoauto Jaakkoo on perjantaina Opistolla laajan pelivalikoiman kanssa noin kello 12:30-16, ja siellä voi käydä tekemässä kirjastokortin ja lainaamassa lukemisen lisäksi pelattavaa.

Perjantaina iltapäivällä ohjelmassa on myös Ranka ry:n roolipeliesittely, Seamkin opiskelijoiden korttipeliesittely Pokémonista ja Magic: The Gatheringista sekä fanifiktiotyöpaja. Illalla luvassa on vielä fanitaidetyöpaja.

Lauantain ohjelmaa voi seurata myös Youtubesta

Lauantain 11.11. ohjelma sriimataan Pomedian Youtube-kanavalla noin kello 12-14. Silloin luvassa on pelaamisen lisäksi cosplaytä ja puhetta pelaamisesta.

Lauantaipäivän aloittaa cosplay-asukisa, johon voivat osallistua kaikki paikalle kello 12 mennessä tulevat. Sen jälkeen noin kello 12:30 on englanninkielinen Paolo Mantovanin open table sekä firman esittely.

Kello 13:15 Seamkin Kimmo Kulmala kertoo pelaamisen positiivisista puolista. Hän on mukana etäyhteydellä Amsterdamista. Päivän päättää Aisha Benahmedin esitys fandomin vaikutuksesta kulttuurisena ilmiönä.  

Apuraha toteuttaa nuorten unelmia

Tapahtuman ideoineen Etelä-Pohjanmaan opistolla opiskelevan Jessica Järvenpään hankkimalla Leader-apurahalla Opistolle ostettiin Peliviikon aikana uusia lauta- ja korttipelejä, kuten Menolipun Eurooppa-versio, Ubongo, Carcassonne, Talismanin Harry Potter -versio, Super Mario Uno ja Power Soccer.

Lisäksi Opistolle hankittiin kaksi roolipelikirjaa, fantasiagenren Heroquest ja dystooppinen Paranoia. Opistolle ostettiin myös Playstation ja siihen aluksi yksi peli, Hogwarts Legacy.

Uusia pelejä saatiin hankittua apurahalla kolme kassillista. Ne ovat kaikkien Etelä-Pohjanmaan opiston opiskelijoiden käytettävissä Liakka-talon aulassa.

Tapahtumalla on myös paikallinen sponsori. Ilmajoen K-market on luvannut lahjoittaa tapahtumaan karkkia.

Juttua muokattu 11.11.2023 kello 16:58. Korjattu tapahtumien ajankohtia.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa