Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuva

Pomedia tulee pohjalaisopiskelijoiden luo kysymään kuulumisia ja juttuvinkkejä

Hanna Hietikko

Kirjoittaja on Pomedian päätoimittaja.

Pohjalainen opiskelijamedia on pohjalaismaakuntien opiskelijoiden yhteinen äänenkannattaja. Jotta alueen opiskelijat tulisivat tasaisesti edustetuiksi, Pomedian toimituskokoukset kiertävät tänä lukuvuonna eli jokainen niistä järjestetään eri paikassa.

Pomedian toimituskokoukset järjestetään aiemmilta lukuvuosilta tuttuun tapaan kuun ensimmäisenä maanantaina ellei se ole lomapäivä. Nyt ajankohdaksi on vakiintumassa iltapäivä.

Mukaan kokouksiin pääsee myös Teamsissa, joten osallistuminen ei ole paikkaan sidottua, vaikka kasvokkaisia opiskelijoiden kohtaamisia kiertueella haetaankin.

Syyslukukaudella Pomedian toimituskokouksia on pidetty jo Ilmajoella, Seinäjoella ja Kurikassa. Kevään kokouspaikkakuntia voi ehdottaa Instagramissa.

Seuraava kokouspaikka on Vaasan yliopistolla Fabriikin seminaarisalissa F223 ja ajankohta maanantaina 4. joulukuuta kello 16-17.

Mitä toimituskokouksessa tapahtuu?

Toimituskokousten kaava on melko vapaamuotoinen, mutta tavoitteena on keksiä ja kerätä juttuideoita seuraavan kuukauden aikana tehtäviin juttuihin. Toimituskokous on myös mainio paikka saada lisätietoa Pomedian toiminnasta ja lähteä mukaan toimittajaksi.

Aiempaa kokemusta toimittajan työstä ei tarvita, sillä Pomedia on nimenomaan paikka, jossa siihen saa perehdytystä ja sitä voi kokeilla.

Demokratiaa toimituksiin

Demokraatiaa toimituksen toimintaan on tuonut viime aikoina myös tamperelainen some-journalismin edelläkävijä Rare Media, joka järjestää Instagramissa äänestyksiä siitä, mikä juttuaiheista valitaan toteutettavaksi.

Demokraattinen toimitus -juttutyypin lisäksi Rare Media käsittelee toki myös itse journalistisin perustein valittuja juttuaiheita.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa