Siirry suoraan sisältöön

Kuvituskuva: Inkeri Sormunen, Seamk

Kuvistuskuvassa kolme opiskelijaa istuvat pöydän ympärillä kuvattuna ylhäältäpäin.

Vuoden ensimmäinen yhteishaku korkeakouluihin alkaa 3. tammikuuta

Hanna Hietikko

Kirjoittaja ei ole opiskellut Seinäjoella eikä Vaasassa.

Vuoden ensimmäinen, korkeakouluihin kohdistuva yhteishaku alkaa keskiviikkona 3. tammikuuta vieraskielisten koulutusten haulla. Haku päättyy keskiviikkona 17. tammikuuta.

Opintopolun mukaan tässä haussa on valtakunnallisesti tarjolla 283 eri koulutusta 33 eri oppilaitoksessa. Yhteishaku vieraskielisiin koulutusohjelmiin tehdään Opintopolussa.

Esimerkiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on haettavana neljä AMK-tutkintoon johtavaa tutkinto-ohjelmaa, joissa voi opiskella liiketoimintaa, automaatiotekniikkaa, ruokajärjestelmiä tai hoitotyötä sekä hankkia valmiuksia työskennellä kansainvälisissä tehtävissä. Seamkiin voi hakea myös ylempään AMK-tutkintoon johtavaan MBA-tutkinto-ohjelmaan, Seamkin 2.1. julkaistussa tiedotteessa kerrotaan.

Vaasan yliopistossa on yhteishaussa tarjolla on esimerkiksi tekniikan ja kauppatieteen opiskelupaikkoja. Vaasan ammattikorkeakouluihin Vamkiin ja Noviaan voi hakea erilaisiin insinööri-, sairaanhoitaja- tai tradenomiopintoihin. Åbo akademiin voi hakea kasvatustieteen maisteriopintoihin ja Hankeniin englanninkielisiin kauppatieteen maisteriohjelmiin.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa