Siirry suoraan sisältöön

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää Oy

Mustavalkoinen havainnekuva: Näkymä Vapaudenpuistosta Arkkitehtitoimisto Esa Ruskeepää Oy

Sedun uuden kampuksen suunnitelmasta on vihdoin päätetty

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Sedun tiedotteesta.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun yhtymähallitus hyväksyi 12.12.2023 Kirkkokadun kampuksen hankesuunnitelman. Kirkkokadulle rakennetaan kaksi koulurakennusta, jotka on suunnitellut arkkitehti Esa Ruskeepää.

Uudet rakennukset pitäisi hankesuunnitelaman mukaan saada käyttöön tammikuussa 2028. Pääpiirustukset ovat valmiit rakennusluvan hakua varten joulukuussa 2024 ja toteutussuunnitelmat urakkalaskentaa varten maalis-huhtikuussa 2025.

Rakennustyöt alkavat elokuussa 2025 ja valmistuvat lokakuussa 2027. Näin käyttöönotto voi olla tammikuussa 2028.

Kirkkokadulle rakennetaan neljässä vuodessa tilat 1 200 läsnä olevalle opiskelijalle ja noin 130 henkilökunnan jäsenelle. Kirkkodulla opiskellaan sosiaali- ja terveysalaa, hius- ja kauneudenhoitoalaa, ravintola- ja catering-alaa ja liiketoimintaa. Lisäksi Kirkkokadulla opiskellaan tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (tuva) ja osia yhteisistä tutkinnon osista (yto).

Opiskelu Suupohjantiellä vanhoissa Citymarketin tiloissa jatkuu siis vielä neljä vuotta. Vuokrasopimus Suupohjantien väistötiloista kestää vuoden 2029 loppuun, joten rakentamisaikataulussa on jonkin verran viivästymisvaraa.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa