Siirry suoraan sisältöön

Etelä-Pohjanmaan opistolla kokoontuu keskusteluklubi, jossa voi harjoitella kielitaitoa

Adile Celen

Kirjoittaja on opiskellut suomea kaksi vuotta ja opiskelee nyt kasvatus- ja ohjausalaa.

Olen Adile Celen, turkkilainen opiskelija. Siitä on kulunut kaksi vuotta, kun tulin tänne Suomeen.

Kävin Etelä-Pohjanmaan opiston kielikurssilla kaksi lukukautta ja tällä lukukaudella aloin opiskelemaan kasvatus- ja ohjausalaa. Kielikurssilla opiskellessani haaveilin Keskusteluklubista.

Adile Celen, turkkilaislähtöinen opiskelija Ilmajoelta.

Tämän lukukauden alussa liityin Tutor-ryhmään. Kun kerroin Keskusteluklubi-projektistani, tutorit sanoivat, että se on hyvä idea. Ja he sanoivat minulle myös, että he auttaisivat minua tässä tapahtumassa.

Pidimme ensimmäisen Keskusteluklubi-tapahtumamme torstaina 1. helmikuuta. Tapahtuma oli illalla kello 17.30-18.30.

Keskusteluklubi kokoontui ensimmäistä kertaa 1. helmikuuta Liakka-talon aulassa sijaitsevassa Etelä-Pohjanmaan opiston kirjastossa.

Keskustelua yli kielimuurien

Ensimmäisessä tapahtumassa koordinoin tapahtumaa ja mukanani olivat Etelä-Pohjanmaan opiston tutorvastaava opettajani Ansku ja yhteisöohjaaja Hannele, yksi tutori, kaso-opiskelija ja kaksi suomalaista ystävääni.

Keskusteluklubin tilaisuudessa ovat yhdessä suomea äidinkielenään puhuvat ja kieltä harjoittelevat ulkomaalaiset. Näin on mahdollisuus tutustua toisten kulttuureihin ja keskustella ajankohtaisista päivittäisistä asioista.

Tapahtumaan osallistui paljon opiskelijoita eri maista. Järjestän joka viikko tapahtuman tietystä teemasta. Tavoitteeni tapahtumaa järjestäessäni on, että kaikki opiston väki tulisi sinne juttelemaan.

Sain erittäin positiivista palautetta ensimmäisen tapahtuman jälkeen. Osallistujat sanoivat esimerkiksi: ”Tuutorit, se on hienoa. Minunkin pitäisi tulla seuraavaan tapahtumaan.”

Jotkut kieliopiskelijat jopa haluaisivat tämän tapahtuman tapahtuvan joka päivä. Minusta on suuri ilo olla toteuttamassa tällaista projektia.

Tapahtumamme jatkuu poikkeustapauksia lukuun ottamatta joka torstai samaan aikaan koko kevään Liakka-talon aulassa.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa