Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuva, jossa on kolme opiskelijaa Seamkissa.

Pohjalaiset ammattikorkeakoulut opiskelijoiden tyytyväisyyttä kartoittaneen kyselyn kärjessä

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Seamkin tiedotteesta.

Kokkolan Centria tuli ensimmäiseksi ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu Seamk sijoittui toiseksi valtakunnallisen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyn vuoden 2023 tuloksissa.

Seamk valittiin parhaaksi kolmena viime vuotena, Seamkin tiedotteessa kerrotaan. Kestomenestyjä Seamkin ohi ensimmäiseksi pistekeskiarvossa nousi nyt Kokkolassa sijaitseva Centria-ammattikorkeakoulu.

Opiskelijakunnan palveluita ja toimintaa opiskelun tukena koskevassa kysymyksessä Seamkin opiskelijakunta Samo saavutti kuudennen perättäisen ykkössijan.

Kyselyssä mitataan opiskelijoiden tyytyväisyyttä muun muassa saatuun koulutukseen ja sen antamiin työelämävalmiuksiin, korkeakoulun tukeen, yhteisöllisyyteen, kansainvälisyyteen sekä oppimisympäristöihin. Ammattikorkeakoulujen sijoitukset lasketaan kyselyn noin sadan kysymyksen keskiarvojen perusteella.

— Sijoittuminen vuodesta toiseen valtakunnan kärkeen kertoo, että pitkäjänteinen työ opiskelijoiden ja koulutuksen laadun eteen on ollut Seamkissa vaikuttavaa. Siitä kiitos kaikille vuosien varrella meillä töitä tehneille ammattilaisille. Opiskelijat selvästi viihtyvät Seamkissa ja kokevat saavansa hyvät eväät tulevalle uralleen”, Seamkin rehtori-toimitusjohtaja Jaakko Hallila toteaa tiedotteessa.

Seamkin ja Centrian pitkään jatkunut yhteistyö on edelleen syventymässä viime viikolla solmitun strategisen yhteistyösopimuksen myötä. Sopimuksessa on mukana myös kolmantena Satakunnan ammattikorkeakoulu Samk.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa