Siirry suoraan sisältöön

Pomedia juontaa Seinäjoki Priden keskustelutilaisuuden torstaina 6.6. kello 16 – Katso lähetys tästä

Hanna Hietikko

Kirjoittaja juontaa huomisen tilaisuuden.

Lakeuden Sateenkaaren, Seinäjoen seurakunnan sekä Malkus ry:n Voimavaraksi-hankkeen kanssa yhteistyössä toteutettavassa keskustelutilaisuudessa puhutaan siitä, millaista on olla sateenkaarevana mukana seurakunnassa. Keskustelutilaisuus järjestetään Seurakunnan auditorissa Kirkonkrannissa osoitteessa Ala-Kuljunkatu 1.

Aiheesta tulevat Seinäjoelle keskustelemaan Milla Heinonen, Tanja Väliaho ja  Patrick Tiainen.

Milla Heinonen on evankelisen herätysliikkeen kasvattama. Kuva: Antti Rintala
Patrick Tiaisen lapsuus ei ollut kovin hengellinen, mutta rippileiri muutti kaiken. Kuva: Jonne Kunelius
Tanja Väliahon perhe oli evankelis-luterilainen mutta nuorena hän vaihtoi helluntailaiseurakuntaan.

Sley-taustainen Milla Heinonen on teologian väitöskirjaopiskelija, joka tuli kaapista viime kesänä Helsingin Sanomien Ei uskon asia -jutussa. Hän kannustaa hengelllistä väkivaltaa kokevia ciao.milla-nimisellä Instagram-tilillään.

Soinilaislähtöinen yhteiskuntatutkimuksen maisteri Tanja Väliaho tunnetaan Seinäjoella helluntailaisvaikutteisen mutta uskontokuntiin kuulumattoman itsenäisen karismaattiskristillisen Houm-seurakunnan perustajana. Hän on kertonut lesboudestaan esimerkiksi Ilkka Pohjalaisen syksyllä 2023 julkaistussa jutussa Lesbous ja usko eivät sopineet Tanja Väliahon mielessä yhteen – totuuden kieltäminen oli viedä häneltä hengen. Väliaho tekee lesboaiheista Lepakkosafari-podcastia ystävänsä Susanna Niemen kanssa.

Word of Faith Church Finland -seurakunnan perustanut, nykyään hätäkeskuspäivystäjänä työskentelevä Patrick Tiainen on ehkä tunnetuin suomalainen kaapista tullut uskovainen. Hänestä on tehty jopa dokumentti Elämäni karismaattisena pastorina – ja sen jälkeen (2021), jonka voi katsoa Ylen Areenasta.

Kolmen kokemusasiantuntijan lisäksi keskusteluun tuovat asiantuntijanäkökulmaa Voimavaraksi-hankkeen koordinaattori Hanna-Leena Autio sekä Seinäjoen seurakunnan pappi Merja Lampila.

Sateenkaarevat seurakuntalaiset -keskustelutilaisuutta voi tulla seuraamaan paikan päälle Kirkonkranniin ilman pääsymaksua tai katsoa striiminä sateenkaariydistys Malkuksen Youtube-kanavalta.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Tylsä 
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Kelpo 

Vastaa