Siirry suoraan sisältöön

Kasvisruoka pääosassa kansainvälisessä ruoka-alan konferenssissa Seinäjoella

Hanna Hietikko

Eurooppalaisen maatalousverkoston vuosittainen ERIAFF-konferenssi pidettiin Seinäjoen ammattikorkeakoululla 11.-13. kesäkuuta. Kansainvälisten vieraiden lisäksi paikalla olivat myös maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah ja kansanedustaja Mikko Savola.

Kymmenettä kertaa järjestetyn ERIAFF-konferenssin (The Network of European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Forestry) teemana oli tällä kertaa alueiden vastuu kestävyydestä ja vastuullisuudesta. Siksi etenkin ilmastolle ystävälliset kasvipohjaiset ruoat, niiden kehitys, testaus ja reseptiikka, olivatkin oikeutetusti esillä konferenssissa.

Seinäjoella nähtiin ja kuultiin useita seminaariesitelmiä ja keskusteluita sekä verkostoiduttiin ahkerasti myös vapaa-ajalla esimerkiksi grillaamisen parissa tai Seinäjoen nähtävyyksiin tutustuen.

Kasvisproteiinit yleistyvät

Torstaina 13.6. keskustelun aiheena oli esimerkiksi lounaslautaselle annosteltava proteiini ja miten siitä saisi parempaa. Esimerkiksi Seinäjoella toteutettavassa jättihankkeessa, Future Frami Food Labissa, huomioidaan, että arvoiden mukaan kasviperäisten proteiinien markkinat kasvavat seuraavin viiden vuoden aikana 70 prosentin ja eläinperäiset proteiinit vain 25 prosenttia.

Tämä on tärkeää huomioida Etelä-Pohjanmaalla, jossa tuotetaan suuri osa suomalaisten syömästä proteiinista.

Juttua päivitetty 14.6. kello 16:51 poistamalla kuvat, joiden julkaisuun ei ollut lupaa.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa