Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Uutisten viikko 2024

29.1. - 2.2.

Kuvituskuva

Uutisten viikkoa vietetään perinteiseen tapaan tammi-helmikuun vaihteessa 29.1.-2.2.2024. Tänä vuonna teemana on ”Löydä oma juttusi”. Ilkka-Pohjalainen ja kaikki viisi paikallislehteä eli Jurvan Sanomat, Järviseutu, Komiat, Suupohjan Sanomat ja Viiskunta ovat luettavissa Uutisten viikolla koulupäivien ajan koululaistunnuksilla. Ilkka-Pohjalaisen verkkosivuille on piiloutunut uutisbotti-Ippe, jota voi etsiä samalla, kun sivuja käyttää opetuksessa. Lisää tietoja tästä on lomakkeen alla.

Valtakunnallista teemaviikkoa järjestää Uutismedian liitto, jolta voi tilata sähköpostiinsa noin kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyviä ajankohtaisia journalistisia juttuja hyödyntäviä oppituntivinkkejä. Uutismedian liitto myös tuottaa monipuolisesti mediakasvatusmateriaaleja eri-ikäisille.

Tunnukset opetuskäyttöön

Opettajat voivat tilata Ilkka-Pohjalaisen digitunnukset maksutta opetuskäyttöön tällä lomakkeella viimeistään torstaina 25.1.2024. Tänä vuonna emme toimita paperisia sanomalehtiä kouluille, koska kimppulähetysten toimittaminen kouluille ei ole enää mahdollista kohtuullisella kustannuksella.

Kisa koululaisille

Uutisrobotti Ippe on piiloutunut Uutisten viikon ajaksi Ilkka-Pohjalaisen nettisivuille. Koululaiset voivat etsiä Ipen ja osallistua luokkansa kanssa arvontaan, jossa kaikkien Ipen löytäneiden kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Koululaisille voi myös tulostaa tästä PDF:nä Ilkka-Pohjalaisen sivupohjia, jos haluatte askarrella lehtiä omilla uutisilla. Omien lehtien tekemiseen voi myös hyödyntää Aikakausmedian Lasten lehtikonetta ja Koululehtikonetta.

Ehdota haastateltavaa

Uutisten viikon kampanjan keulahahmo on tänä vuonna Käärijä eli Jere Pöyhönen. Voit ehdottaa Ilkka-Pohjalaiselle kiinnostavia haastateltavia perusteluineen tällä lomakkeella: https://ilkkapohjalainen.fi/ilkkapohjalainen/uutisvinkki

Pohjalainen opiskelijamedia Pomedia

Tutustu pohjalaiseen opiskelijamediaan osoitteessa www.pomedia.fi!

Ilkka-Pohjalainen Logo
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä