Siirry suoraan sisältöön
Falafelpihvi ja uunijuureksia

Äärellä kuppi + kattila pitää turhaan vegaaniruokaansa vakan alla

Hanna Hietikko

Kirjoittaja rakastaa hyvää ruokaa.

Seinäjoen taidehallin yhteydessä Kalevan Navetassa sijaitsevassa Äärellä kuppi + kattila -ravintolassa osataan tehdä todella hyvää kasvis- ja vegaaniruokaa. Niitä ei tarvitsisi häpeillä vähääkään. Tästä ravintolasta olisi jopa edelläkävijäksi lakeuksilla.

Pomedia vieraili Äärellä kuppi + kattilassa joulukuun toisena päivä. Olimme varmuuden vuoksi tehneet seurueellemme varauksen, sillä Taidehalliin pääsy on kuun ensimmäisinä perjantaina yleisölle maksutonta. Ravintolassa oli kuitenkin lounasaikaan noin kello 11 väljää. Valaistus on tunnelmallinen, eikä tiiliseinien keskellä tunnu yhtään navetalta.

Joulukuun eläimet ja ruoka -teemojen mukaisesti valitsimme lounaaksi vegaanisen vaihtoehdon. Sitä piti kuitenkin erikseen kysyä, sillä kassalla olevassa ruokalistassa oli nähtävillä ainoastaan kaksi ruokavaihtoehtoa: liha- tai kala- ja kasvisruoka. Vegaaniruoan listalta puuttumista perusteltiin sillä, että se vaihtelee päivittäin. Eivätkö muut vaihtoehdot sitten?

Lounaan maksamisen jälkeen otimme salaattipöydästä alkupalaa. Melkein kaikki salaattipöydässä tarjolla oleva oli henkilökunnan mukaan vegaanista. Etenkin hiivaleivän päälle levitettäväksi tarkoitettu punajuurihummus on maistuvaa. Salaattiin toivoisi makua muustakin kuin siemenistä.

Alkusalaatti ja leipä. Kuvat: Hanna Hietikko

Yllätyksetön falafel on hyvää

Kun alkusalaatti oli lähes syöty, meille tarjoillaan pöytiin lämmin ruoka. Mielikuvituksettomasti se on falafelpihvi, jonka lisäkkeenä on uunijuureksia ja herneitä. Odotuksissani lounas oli jotakin muuta kuin sitä ilmeisintä, mutta maistetaan.

Äärellä kuppi + kattilan vegaaninen lounas 1.12.2022.

Annos on yllätyksettömyydestä huolimatta herkullinen. Rapsakka falafel on sitruunaista ja uunijuurekset suolaisia ja napakoita. Lounaaksi annos on kuitenkin pieni. Näin hyvää haluaisi ja jaksaisi syödä enemmänkin.

Jälkiruoaksi on tarjolla ilmeisesti kahvia, mutta meidän täytyy jo kiiruhtaa taidenäyttelyyn. Olen aikaisemmin todennut kyseisen ravintolan kahvin oikein hyväksi.

Olen syönyt samaisessa ravintolassa aikaisemmin täydellisyyttä hipovan vappubrunssin vadelmasimaa lipittäen sekä maistellut tavallisella brunssilla niin hyvää tofukokkelia, että vegaaniruokalajeja ei olisi mitään syytä jättää mainitsematta listalla. Pikemminkin niitä voisi nostaa sinne ylpeänä.

Tämän ravintolaan kykyyn kehittää uusia vegaaniannoksia luottaisin täysin ehdoitta. Antaa tulla vaan vakkakaupalla uusia annoksia vegaanisia herkkuja.

Arvio: 🍓🍓🍓🍓

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tylsä 
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 

Vastaa