Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuva Euroscola-vierailulta syksyltä 2023. Kuva: Euroopan parlamentin multimediakeskus

Etelä-Pohjanmaan opistolta lähdetään marraskuussa tutustumaan Euroopan parlamenttiin

Hanna Hietikko

Kirjoittaja lähtee opiskelijoiden kanssa Strasbourgiin intoa täynnä.

Etelä-Pohjanmaan opiston Toimittajakoulu haki ja sai Euroscola-apurahaa. Toimittajakoulun opiskelijoiden lisäksi Ranskan Strasbourgiin Euroopan parlamenttiin tutustumaan lähtee opiskelijoita oikeustieteen, kauppatieteen ja psykologian opintolinjoilta.

Euroscola

Samaan aikaan Strasbourgissa vierailee myös Seinäjoen lukion opiskelijaryhmä, mutta majoitumme eri hotellissa. Matkustamme kuitenkin samoilla välineillä.

Matkalle lähdetään Seinäjoelta junalla marraskuun 15. päivänä. Helsingistä lennetään Saksan Frankfurtiin, sillä Strasbourgiin ei ole suoria lentoja. Frankfutista matka jatkuu perille bussilla.

Kaksi päivää Ranskan EU-pääkaupunki Strasbourgissa

Marraskuun 16. päivänä opiskelijat pääsevät vierailemaan Euroopan parlamentissa ja heille on järjestetty siellä monenlaista ohjelmaa, kuten tapaamisia meppien kanssa. Parlamentin puheenjohtaja Roberta Metsolan terveiset saadaan videolta. Opettajille on eri ohjelma muiden opettajien kanssa.

Perjantaina 17. marraskuuta tutustutaan Strasbourgin muihin puoliin. Luvassa on vapaa-aikaa kaupungilla ennen paluuta Suomeen. Perjantain ohjelma on vasta suunnitteilla, mutta ideoita on tullut niin opastetuista kierroksista Strasbourgin historiallisilla kujilla kuin raitiovaunuajeluista Saksan puolelle Kehliin.

Strasbourg on vanha ja kaunis kaupunki. Kuva: Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Suomeen palataan lauantaina 18.11. eurooppalaisittain kansainvälistyneinä. Matkaamme voi seurata reaaliajassa Pomedian ja Etelä-Pohjanmaan opiston some-kanavilta sekä tästä päivittyvästä reportaasista, johon pääsee myös alla olevasta QR-koodista.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa