Siirry suoraan sisältöön

Kynttilä, lonkero, lomamatka ja makaronilaatikko tulivat mieleen uusia laskiaispullatäytteitä maistellessa

Minttu Witick

Kirjoittaja valitsee itse mieluiten perinteisen laskiaispullan mansikkahillolla.

Laskiaistiistaita vietetään tänään 13.2. ja perinteisesti päivään kuuluu pulkkamäen ja ulkoilun lisäksi uunituoreet laskiaispullat. Tänään testiraati pääse laittamaan suut makeaksi, sillä luvassa on laskiaispullien maistelua ja parhaan täytteen etsimistä.

Tähän testiraatiin kuuluvat Etelä-Pohjanmaan opistolla teatterilinjalla opiskelevat Jonni Anttila ja Sara Jakobsson, opistovuosi-ilmaisulinjalaiset Onni Hänninen ja Minea Pitkäranta, sekä kasvatustieteen linjaa käyvä Vilma Junnola. Täytteet, joita raati tänään arvostelee ovat: perinteinen mansikkahillo sekä Pihlaja-, appelsiini- ja Vihreä kuula marmeladi.

Testiraatiin kuuluvat Sara Jakobsson (vas.), Vilma Junnola, Jonni Anttila, Onni Hänninen ja Minea Pitkäranta. Kuva: Julia Jaakkola.
Nämä täytteet tänään testattiin. Kuva: Julia Jaakkola.

Perinteistä pullaa kermavaahdolla ja mansikkahillolla

Ensimmäisenä testiraadin arvioitavaksi pääsee perinteinen laskiaispulla kermavaahdolla ja mansikkahillolla.

Testin aloittaa Anttila, joka pullaa haukattuaan kommentoi tämän olevan olevan tuttu ja turvallinen. Kommenttiin yhtyy myös Pitkäranta, joka toteaa klassikoiden olevan syystä klassikoita.

Junnolan mieleen tulee tästä perinteisestä pullasta mummola, kun taas Jakobsson toteaa pullan olleen keskivertoa, ei huono, mutta ei hyväkään.

— Pulla on ihan ok, mutta kaipaisi jotain räiskyvää, kommentoi Hänninen.

”Klassikot ovat syystä klassikoita.”

Raadin äänet jakautuivat tämän perinteisen laskiaispullan suhteen seuraavasti:

Anttila, Pitkäranta: 3,5/5

Hänninen: 3/5

Junnola: 2,5/5

Jakobsson: 2/5

Yhteensä 14,5 pistettä.

Pihlaja-marmeladi ei muistutakaan kettukarkkeja

Toisena raadin arvosteltavaksi pääsee pulla kermavaahdolla ja Pihlaja-marmeladilla.

–Pulla oli todella mitäänsanomaton eikä maistunut sille mille oletin eli kettukarkeille, toteaa Hänninen

Myös Jakobsson yhtyy mielipiteeseen ja kertoo pitävänsä kettukarkeista, mutta pullaan kyseinen marmeladi ei sovi.

Junnolalle pulla puolestaan muistuttaa paljon ensimmäiseksi testattua laskiaispullaa mansikkahillolla, eikä merkittävää eroa näiden kahden välillä ole havaittavissa.

— Pulla oli todella makea, eikä kokonaista pullaa voisi syödä kerralla, toteaa Pitkäranta.

Anttilalle puolestaan pulla pihlajamarmeladilla tuo mieleen perinteisen karpalolonkeron.

”Anttilalle pulla pihlajamarmeladilla tuo mieleen perinteisen karpalolonkeron.”

Raadin pisteet laskiaispullasta kermavaahdolla ja pihlajamarmeladilla jakautuivat seuraavasti:

Pitkäranta: 3,9 / 5

Anttila: 3,5 / 5

Hänninen, Junnola: 2,5 / 5

Jakobsson: 1,5 / 5

Yhteensä 13,9 pistettä.

Aurinkoinen lomamatka Viroon appelsiinimarmeladin siivittämänä

Kolmantena testiin pääsee laskiaispulla appelsiinimarmeladilla ja kermavaahdolla. Anttilalta tulee pullasta suoraa palautetta, eikä se pääse hänen arvioinnissaan jatkoon.

–Tämä on, kuin aurinkoinen lomamatka Viroon eli suuri pettymys, synkkää ja tylsä, toteaa Anttila.

Myöskään Hännisen eikä Junnolan mielestä pulla täytteineen ei mene jatkoon.

— Ei oo hyvä, maistuu kynttilältä, tuumaa Hänninen.

”Tämä on, kuin aurinkoinen lomamatka Viroon eli suuri pettymys, synkkää ja tylsää”.

Pitkäranta ja Jakobsson puolestaan antavat pullalle positiivista palautetta ja pitävät appelsiinimarmeladi täytteestä. Pitkäranta kertoo pitävänsä raikkaudesta, jota marmeladi tuo.

–Ei lemppari, mutta en kieltäytyisi, Pitkäranta toteaa.

Raadin pisteet jakautuivat appelsiinimarmeladin suhteen seuraavaasti:

Pitkäranta, Jakobsson: 3/5

Junnola: 2,5/5

Hänninen, Anttila: 1,5 /5

Yhteensä 11,5 pistettä.

Sekoitus kuin suklaata ja makaronilaatikkoa

Kuva: Julia Jaakkola

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä, pääsee raadin testiin laskiaispulla kermavaahdolla ja Vihreä kuula -marmeladilla.

–Tosi jännä, niin kun yhdistäisi suklaan ja makaronilaatikon, arkinen, jossa on jotain spicya mukana, summaa Anttila ajatuksiaan pullaa maistettuaan.

Pitkärannalle haju ja maku tuovat mieleen mehukatin, josta puolestaan tulee mieleen lapsuus. Omaksi suosikiksi tämä täyte ei kuitenkaan yllä.

Hänninen puolestaan toteaa pullan olleen aika hyvä, tosin makea, eikä koko pullaa voisi syödä kerralla.

— Erikoinen, mutta miellyttävä, kiteyttää Junnola pullan arvostelua.

Tähän yhtyy myös Jakobsson, joka toteaa hillon olleen hyvää, muttei tiedä sopiiko se pullan täytteeksi.

”Erikoinen, mutta miellyttävä”.

Arvosanat viimeisen pullan kohdalla jakaantuvat seuraavasti:

Hänninen, Jakobsson: 3,5/5

Junnola: 3/5

Anttila: 2,5/5

Pitkäranta: 2/5

Yhteensä 14,5 pistettä.

Testin voittajia ovat siis perinteinen mansikkahillotäytteinen pulla ja Vihreä kuula -marmeladilla täytetty pulla!

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa