Siirry suoraan sisältöön
Laihialainen venytetty euroi

Etelä-Pohjanmaan Opiston yliopistolinjat siirretään säästösyistä Laihialle

Taru Uutis-Kukkunen

Etelä-Pohjanmaan Opiston yliopistoon valmistavat opintolinjat siirretäänkin lähemmäs Vaasaa eikä Seinäjoelle, minne niiden siirtämistä alun perin selvitettiin.

Miksi tähän ratkaisuun päädyttiin ja miten?

– Eräitä yksityiskohtia lukuunottamatta kokonaisvaltainen työtapa ennakoi osaltaan tahojen yhteistyön kariutumisesta aiheutuvia hyökyaaltoja rahoitus- ja sijoitussektorilla. Ei tarvita syvällistä ymmärtämystä sen käsittämiseen, että ratifioituja ominaisuuksia omaava vaihtoehto näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja, opintolinjojen siirtämisestä Seinäjoen yliopistokeskuksen yhteyteen selvitystä tehnyt Seamkin entinen rehtori Tapio Varmola kommentoi.

Myös Etelä-Pohjanmaan Opiston rehtori Kyösti Nyyssölä on samoilla linjoilla:

– Universaalista näkökulmasta katsoen luovien näkemysten huomiointi mallintaa kokonaiskuvaa käyttäen hyödykseen esimerkiksi laajentuvia markkinoita ja uusia induktiivisia tuotantomenetelmiä. Tilastot osoittavat, että yksikin kokonaisvaltaista kasvua kohti suunnattu ehdotus kuvailee viimeaikaisia absurdeja väittämiä.

Yksikin kokonaisvaltaista kasvua kohti suunnattu ehdotus kuvailee viimeaikaisia absurdeja väittämiä.

Mitä opintolinjojen siirrolla saavutetaan? Entä miten käy Opiston?

– Matemaatikotkaan eivät kysele mitä numerot ovat, mutta asennekasvatuksen yleinen käynnistäminen panostaa interaktiivisuuteen ajattelematta hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia, Nyyssölä selventää.

– Me emme tiedä mitä tapahtuu todella, jos eri toimijoiden välisiä toimintoja yhdistävä tekijä asettaa tahomme tukalaan tilanteeseen ajateltaessa vastuuntuntoisten yhteistyökumppaneiden aatteellisia intressejä, Varmola täydentää.

Miksi linjat päätettiin siirtää juuri Laihialle eikä vaikka saman tien Vaasaan?

– Vaikka usein kuuleekin aivan järjettömiä mielipiteitä, on kuitenkin tosiasia, että tarveharkintadialogi vaatii täsmällisyyttä ja päättäväisyyttä, ja kannustaa kehittämään viimeaikaisia absurdeja väittämiä, Varmola lausahtaa.

Kuvan halli liittyy tapaukseen.

Pomedian toimitus on kuullut huhuja, että opintolinjat voisivat asettua tyhjillään olevaan kössihalliin.

– Jotta emme unohtaisi yhteisön pyrkimyksiä, todettakoon, että organisaation uusi toimintakaavio panostaa interaktiivisuuteen ajattelematta huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja, Nyyssölä painottaa.

– Oudoksuttavaa kyllä, on useasti todettu, että kokonaisvaltainen työtapa kuvaa hyvin toimintamenetelmiä parannettaessa peräänkuulutettua lakonisuutta. Tosiasia on, että normaali substanssi todistaa oikeaksi yleisesti sovittuja ja toimiviksi todettuja organisaatio- ja johtamismallin muodollisuuksia, Varmola päättää.

Laihian kartta
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa