Siirry suoraan sisältöön

Liakka-talon nimi on Ilkan kanssa syvenevän yhteistyön myötä muutettu Ilkka-taloksi. Paikallisessa puhekielessä talon nimi on jo Ilakka-talo. Kuva: Hanna Hietikko

Ilkka-logo Liakka-talon kyljessä.

Ilkka valtaa alaa Ilmajoella: Uusi brändi näkyy myös Etelä-Pohjanmaan opistolla

Hanna Hietikko

Pohjalainen mediatalo Ilkka ottaa seuraavaksi haltuun opetusalaa. Ilmajoella sijatsevan Etelä-Pohjanmaan opiston kanssa on jo yhteinen mediataitohanke, ja tänä vuonna yhteistyötä syvennetään entisestään.

Brändinsä uudistamisen likäsi Ilkka-yhtymä uudistuu myös toiminnaltaan. Monen muun mediatalon tapaan toimintaa laajennetaan koulutukseen ja opetusmateriaalien tuottamiseen.

– Täytyy siitä huolimatta, että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että meneillään olevan nousukauden kasvunäkymien taantuminen rauhoittaa hyvinvoivan yhteiskunnan rinnalle muodostuneita epäkohtia, Ilkan markkinointipäällikkö Henna Kiikka kommentoi.

Mitä yhteistyön syveneminen käytännössä tarkoittaa Ilkalle ja Etelä-Pohjanmaan opistolle?

– Ei tarvita syvällistä ymmärtämystä sen käsittämiseen, että kilpailijan tulosvaroitus on kiteytetty aatteeseen, jossa pohditaan tahojen yhteistyön kariutumisesta aiheutuvia hyökyaaltoja rahoitus- ja sijoitussektorilla, Kiikka toteaa.

Mediataitohankkeen alun perin ideoinut Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja Markku Mantila on tyytyväinen iloisista sivistysuutisista.

– Vaihtelevalla menestyksellä myös koulutus avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti vastuuntuntoisten yhteistyökumppaneiden aatteellisia intressejä, hän sanoo.

Noudatetaanko yhteistyössä Ilkka-Pohjalaisen vai Etelä-Pohjanmaan arvoja?

– Yksilötasolla luulisi olevan selvää, että arvot mallintavat kokonaiskuvaa käyttäen hyödykseen esimerkiksi meihin kohdistuvaa tietotarvetta, Mantila toteaa.

Etelä-Pohjanmaan opiston rehtori Kyösti Nyssölä pitää yhteistyötä Ilkan kanssa luontaisena suuntana tänä lukuvuonna 130 täyttävälle koululle.

– Käytännön täytyy turvautua tarkoituksenmukaisiin keinoihin, jos koulutus ratkaisee ongelmia tutkittaessa asianosaisiin kohdistuvia ongelmia, hän sanoo.

Mitä mieltä olet siitä, että Etelä-Pohjanmaan opiston perustajan Niilo Liakan nimi on Liakka-talon seinältä vaihdettu Ilkka-kylttiin?

– Todellisuudessa step-by-step implementoitu prosessi johdattelee meidät ja tukiryhmämme kohti vastuuntuntoisten yhteistyökumppaneiden aatteellisia intressejä, rehtori myhäilee innovatiivisuutta uhkuen.

Opiskelijat ymmällään uutisesta

Uutinen Ilkan ja Etelä-Pohjanmaan opiston yhteistyön tiivistymisestä on otettu vastaan opiskelijoiden keskuudessa hyvin eri tavoin:

– Jotta emme unohtaisi yhteisön pyrkimyksiä, todettakoon, että tupareissa lattialle pudonnut kämppäkaverin monitori näyttää todeksi yleisesti sovittuja ja toimiviksi todettuja organisaatio- ja johtamismallin muodollisuuksia, nimettömänä pysyttelevä opiston opiskelija linjaa.

– Jos vertailemme lyhyesti asiaankuuluvia ilmiöitä, huomaamme, että verkkaisen opintojen etenemisen aiheuttama yksilöön kohdistuva ulkopuolinen paine rauhoittaa peräänkuulutettua lakonisuutta, toinen opiskelija täydentää.

Lähteet: Hevosmiesten tietotoimisto, Puppulausegeneraattori

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa