Siirry suoraan sisältöön

Haluatko Naton jäseneksi? Näillä helpoilla ohjeilla sinäkin onnistut!

Åsa Niemi

Oletko aina halunnut osaksi sotilasliittoa? Olisiko sinustakin hienoa olla osa länttä myös sotilaallisesti? Haluaisitko edetä nopeasti? Onko kansasi ollut aiemmin Nato-vastainen? Nyt kerron, miten sinäkin voit lähettää Nato-hakemuksen!

1. Valtiosi sijainti

Nato on Euroopan ja Pohjois-Amerikan maiden liittouma, joten on olennaista, että maasi sijaitsee niistä toisessa. Tämä ei kuitenkaan ole niin erityisen tarkka vaatimus, sillä onhan Turkkikin puoliksi Aasiassa. Suosittelen kuitenkin, että valtiosi sijaitsee Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa.

Suureksi hyödyksi olisi myös jonkun kyseenalaisen ja sotaisan suurvallan läheisyys. Ehdottoman plusmerkin tekisi vielä se, että naapurimaassasi demokratia ei toteudu. On myöhemmin sitten helpompi hankkia kansan tuki Natoon liittymiselle, jos vieressäsi sijaitsee jokin mahdollinen uhka. Kyllähän kaikkien mielestä pelastusliivit ovat arvokkaammat meren ääressä kuin sisämaassa.

Mielellään epädemokraattisella suurvallalla voisi olla yhteistä historiaa Natoon johtomaiden kanssa. Oikean elämän esimerkkinä Neuvostoliitto on toisesta maailmansodasta asti kamppaillut Yhdysvaltojen kanssa. Kun Yhdysvallat loi Natoon, niin Neuvostoliitto loi vastauksena Varsovan liiton. Varsovan liitto kuitenkin menetti arvonsa, kun kommunistiset maat hajosivat, mutta Nato porskutti eteenpäin. Tästä ja monesta muusta syystä Natolla ja Neuvostoliitolla on hieman historiallista kärhämää, joka voi osoittautua hyödylliseksi.

2. Henkilökohtainen asemasi

Lähtökohtaisesti sinun tulee hallita valtiotasi. Harmillisesti Nato kannattaa demokraattisia arvoja, joten et voi katsoa Netflixin dokumenttia ja alkaa diktaattoriksi. Suosittelisin tähtäämään pääministeriksi, koska pääministerinä sinulla on enemmän valtaa kuin presidentillä.

Kannattaisin tässä maailman tilanteessa populistisia puolueita. Vaalikampanjointi on helppoa, kun voit sanoa ihan mitä haluat. Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas ainakin puhui aluevaalien alla bensan hinnasta, jolla ei ole mitään tekemistä hyvinvointialueiden tai sosiaali- ja terveysalan päätöksen teon kanssa.

Voit siis hakea paikkaasi esimerkiksi lupaamalla vappusatasia eläkeläisille, bensanhinnan tiputtamista ja perintöveron poistoa! Vain taivas on rajana vaalilupausten tekemisessä! Suosiotasi kasvattaisi tietenkin vielä entisestään suloinen koira.

Hienoa, nyt valtiosi sijaitsee Natolle otollisella paikalla ja sinä olet päässyt pääministeriksi. Seuraavaksi tarvitset kansasi tuen. Demokratiassa poliitikot tekevät pyrkivät tyydyttämään kansan toiveita, eikä kukaan halua kansan epäsuosioon. Kansan tuki on siis Nato-hakemuksesi ainoa vaatimus. Seuraavaksi kerron, miten saat sen, jonka jälkeen otat muutaman käytännön asian vielä huomioon.

-Tässä on Brysselin kirje valmiina, toivottavasti posti kulkee.

Pekka Haavisto

3. Kansan tuki ja hakeminen

1. Naapurissasi oleva suurvalta paljastaa ”sodan kylmät kasvot”.

Nyt sijaintisi kyseenalaisen suurvallan vieressä tulee hyödylliseksi. Kyseenalaisilla suurvalloilla on tapana tehdä kyseenalaisia päätöksiä. Nato-hakemuksesi kannalta olisi lottovoitto, jos suurvaltanaapurisi olisi myös sotaisa. Odota siis sodan syttymistä.

2. Rinnasta oma kansasi suurvallan hyökkäyksen kohteeseen.

Naapurimaasi on nyt siis hyökännyt toiseen maahan. Uusi sota on tarpeellista yhdistää oman maasi ylpeimpään sotaan. Se saa kansalaisesi tuntemaan uudenlaista sukulaisyhteyttä toista maata kohtaan ja samalla näkemään suurvallan uhkana. Onhan suurvalta uhka sukulaiskansallekin!

3. Pidä huolta, että valtiosi johtohenkilöt pysyvät terveenä.

Nato-hakemuksesi jää ikävästi tauolle, jos valtiosi tärkeät johtohenkilöt sairastuvat, eivätkä kykene hoitamaan tehtäviään. Tarvitset lausuntoja ja allekirjoituksia monilta henkilöiltä. Vaikka ne ovatkin pitkälti muodollisia, niin ne ovat välttämättömiä. Nato-hakemuksesi menee valitettavasti jäihin, jos joudut odottamaan esimerkiksi uuden presidentin valintaa.

4. Lopuksi lausunnot ja äänestykset pois alta.

Liittymisestä ei todellakaan tarvitse järjestää kansanäänestystä, eikä välttämättä edes eduskunnan äänestystä. Äänestysten ja valtion johtohenkilöiden lausuntojen suhteen sinulla ei kuitenkaan edes ole mitään hätää. Suurin osa valtiosi asukkaista kokee henkilökohtaista uhkaa suurvaltanaapuristasi, joten kaikki haluavat turvaan Natoon. Viimeiseksi vielä toivotaan, että posti kulkee ja hakemuksesi saapuu perille.

Onnea! Nyt olet tehnyt Nato-hakemuksen! Vastaukseen emme voi vaikuttaa.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Tylsä 
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 

Vastaa