Siirry suoraan sisältöön

Perjantaina halukkaat pääsivät kokeilemaan Pokémonin ja Magic: The Gatheringin pelaamista. Kuvat: Hanna Hietikko

Ilmajoella pidettiin ensimmäinen Pomecon, vaikka korona supisti tapahtumaa melkoisesti

Hanna Hietikko

Kirjoittaja osallistui tapahtumän järjestämiseen.

Peliviikkoa vietettiin pohjalaisittain perjantaina ja lauantaina Pomeconissa, joka pidettiin Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella. Tapahtumassa oli peli- ja muuta tuotemyyntiä, fanifiktio- ja taidetyöpaja, asukisa, virtuaaliseen todellisuuteen tutustumista sekä tietenkin melkoinen pelivalikoima pelattavaksi.

Pomecon toteutettiin paikallisten kirjastojen, yritysten, yhdistysten ja yksityishenkilöiden yhteistyönä. Mukana tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa olivat esimerkiksi Ilmajoen kuin Kurikankin kirjastot, Ilmajoen nuorisovaltuusto, Platonic Partnership, Depisucosplay, peliyhdistys Ranka ry sekä Fantasialinna.

Fanitaidetyöpajassa piirrettiin kynät sauhuten.

Useiden sairastumisten vuoksi tapahtumaa jouduttiin pitämään pienemmin kuin oli suunniteltu. Kurikan kirjastosta ei saatukaan paikalle DND-kokoelmaa eikä pelikoneita. Myös cosplay-työpaja ja osa lauantain esityksistä peruttiin.

Silmämääräisesti VR-lasit vaikuttivat kiinnostavan osallistujia eniten. Myös Fantasialinnan tuotteet ja Ilmajoen nuorisovatuuston kioskin herkut tekivät kauppansa. Kaikki tapahtuman tallenteet ovat nyt katsottavissa Pomedian Youtube-kanavalta ja tästä jutusta.

Paolo Mantovani avasi lauantain ohjelman esitelmällään Dungeons & Dragonista.
Paolo Mantovanin käyttämä DND-kirja.

Juttua muokattu 13.11.2023 kello 15.32: Lisätty videoupotukset tapahtuman tallenteista.

Juttua muokattu 13.11.2023 kello 15.53: Lisätty kuva Paolo Mantovanin DND-kirjasta.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa