Atria
Kasvisruoka pääosassa kansainvälisessä ruoka-alan konferenssissa Seinäjoella
Eurooppalaisen maatalousverkoston vuosittainen ERIAFF-konferenssi pidettiin Seinäjoen ammattikorkeakoululla 11.-13. kesäkuuta. Kansainvälisten vieraiden lisäksi paikalla olivat myös maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah ja kansanedustaja Mikko Savola. Kymmenettä kertaa järjestetyn ERIAFF-konferenssin (The Network…
Seinäjoen viettelevä soundi on lintujen ansiota – Pulut ja kanat mahdollistivat tämän muusikon taiteilijatripin
Jokaisen kaupungin, joka liittää itseensä kuvaukset kasvava ja vetovoimainen, tulisi tunnistaa oma soundinsa ja olla ylpeä siitä. Näin on esimerkiksi Tampereella. Ojennan nyt sinulle, lukija, punaisen langan pään ja mainitsen…
Kohti kestävää eteläpohjalaista ruokajärjestelmää -seminaari
Tervetuloa Seinäjoelle pe 19.4. klo 12-16 seminaariin, jossa pohditaan eri näkökulmista ruokajärjestelmän tarvitsemaa kestävyysmuutosta. Miksi muutosta tarvitaan, miten biodiversiteetti huomioidaan kotieläintuotannossa, mitä luontojalanjälki-laskenta kertoo suomalaisista raaka-aineista ja miten kuluttajat suhtautuvat…
Ruokamaakunnan tarjonta laajenee yhä: kanatehtaan kilpailijaksi tulee pentutehdas
Järvenpään luomukoiratila laajentaa tuotantoaan Seinäjoelle Atrian kanatehtaan viereen. Uuden aluevaltauksen kunniaksi keskustorilla jaetaan tänään, huhtikuun 1. päivänä, kuumia koiria. Järvenpään luomukoiratilan verkkosivuilla kerrotaan, että heidän periaatteisiinsa kuuluu, että koirat ovat…
Agrologien vuoden harjoittelutila on ilmajokelainen Iso-Tuiskujen sikatila
Lotta ja Marko Iso-Tuiskun tila Ilmajoen Kiikerinkylässä palkitaan vuoden 2022 Seinäjoen ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijoiden harjoittelutilana, Seamkin tiedotteessa kerrotaan. Iso-Tuiskujen tilalla on ollut Seinäjoen ammattikorkeakoulun maatilaharjoittelijoita vuodesta 2015 lähtien. Opiskelijat pääsevät vuosittain…